ózonos fertőtlenítés ózongenerátor bérlés
best free website templates


Az ózon (O3) egy három oxigénatomból álló instabil molekula . Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3.000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni. Az ózon alkalmazható enyhén szennyezett klímáknál ideiglenes fertőtlenítésre, penész ellen, illetve szagtalanításra (dohányfüst, dögszag, tűz sújtotta terület). (wikipedia)


Az ózon az ózongenerátor készülékkel vegyszermentesen és biztonságosan előállítható. Teljesen környezetbarát technológia, amellyel a kellemetlen szagokat meg lehet szüntetni.
A levegő a koronakisülés folyamata során atomjaira bomlik szét, így az oxigén molekulák szabad gyökökkel rendelkeznek. A keletkezett szabad gyökök megkötik a levegőben lévő szennyező anyagokat, így fertőtlenítve, semlegesítve a levegőt. Mivel ezek metastabil vegyületek, a megfelelő regenerálódási idő után szétbomlanak és újból oxigén molekulákká alakulnak, káros maradványok hátrahagyása nélkül. Az ózon (O3) molekulák felezési ideje 30 perc, ez idő alatt visszaalakul oxigénné (O2). Ebből fakad a természetes és 100 %-os környezetkímélő hatása. A helyiség 30 perces szellőztetés után már használatba vehető, a kezelés a bútorokon, falon nem hagy nyomot.